Smulpaj med äpplen

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

Ljuvligt gott

Ingredienser

  • 5 äpplen
  • ev 2 msk calvedos
  • Smuldeg
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl råströsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 100 g smör
  • Garnera med
  • Citronmeliss
  • Servera med
  • vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg över dem i en smord pajform. Droppa ev över calvados.
    2. Blanda havregryn, mjöl, råströsocker, vaniljsocker och kanel i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smuldeg och strö över äpplena.
    3. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått fin färg och äpplena är mjuka, ca 25 minuter. Garnera pajen med citronmeliss och servera ljummen med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.
    4. Ugn: 225 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ingah 13 oktober 2009

    Tagit bort sifforna 1,2 och 3. Flyttat ugnstemperaturen till beskrivningen.

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben