Smulpaj med hasselnötter och choklad

Serverar: 6 portioner

Hasselnötter och choklad är mycket gott tillsammans med lite syrlig rabarber.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 3/4 dl socker
  • 1½ msk potatismjöl
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ dl havregryn
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl hasselnötter
  • 100 g mörk choklad
  • Servering
  • Vaniljsås, grädde eller glass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär rabarbern i skivor och bred ut dem i en smord ugnsfast form. Strö på socker och potatismjöl och blanda. Arbeta ihop smör eller margarin, socker, vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke, använd en vanlig gaffel eller handen.
    3. Mal hasselnötterna i en kvarn eller matberedare. acka chokladen grovt. Rör ner nötter och choklad och arbeta ihop till en deg. Smula degen över rabarbern.
    4. Grädda i 175 graders varm ugn i 35-40 minuter, rabarbern ska ha smält och smuldegen ska ha fått färg.
    5. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben