Smulpaj med rabarber och fläder

Serverar: 6-8 portioner

Jättogod smulpaj med rabarber, flädersaft, vit choklad och pinjenötter!

Ingredienser

  • Fyllning
  • 8-10 rabarberstjälkar
  • 1 1/2 dl outspädd flädersaft
  • 1 dl socker
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Smuldeg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 100 g grovhackad vit choklad
  • 1 dl pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Skär rabarbern i bitar och rör ihop med övriga ingredienser till fyllningen. Häll det i smord form. 200 grader ca 30 minuter.
    2. Blanda under tiden ihop smuldegen. Smula ihop socker, mjöl, smör, vaniljsocker och citronskal. Blanda i chokladen.
    3. Ta ut pajformen och strö smuldegen över rabarbern. Strö sist över pinjenötterna. Grädda ytterligare 10 minuter i ugnen.
    4. Serveras kall eller varm med glass eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben