Smulpaj med rabarber och jordgubbar
Serverar:
6 portioner
Gott och enkelt.
Ingredienser
300 g rabarber
250 g jordgubbar
3/4 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Smuldeg
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
½ dl strösocker
100 g matfett
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och dela rabarberna i bitar. Skölj och dela jordgubbarna. Lägg frukten i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och strö över.
Lägg mjöl, havregryn och socker i en skål och finfördela matfettet i skålen. Strö degen över frukten och grädda i 20-30 minuter.
Servera lite ljummen med glass, vaniljsås eller grädde.
Liknande recept
Smulpaj med rabarber och jordgubbar
3.3
6
1
Smulpaj med mandel, rabarber och jordgubbar
4
Rabarber smulpaj
5
1 h
4
1
Rabarber - och äpple smulpaj
4.7
3
Smulpaj med vit choklad, jordgubbar och banan
4
30 min
6-8
2
Mumsig smulpaj med rabarber
4
45 min
8-10
1
Sommarpaj ala Therese med rabarber och jordgubbar
5
1 h
8-10
Smält rabarber med jordgubbar
4
Karins smulpaj
4.6
4-6
12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!