Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Serverar: 6 portioner

Gott och enkelt.

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Smuldeg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl strösocker
  • 100 g matfett
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skölj och dela rabarberna i bitar. Skölj och dela jordgubbarna. Lägg frukten i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och strö över.
    3. Lägg mjöl, havregryn och socker i en skål och finfördela matfettet i skålen. Strö degen över frukten och grädda i 20-30 minuter.
    4. Servera lite ljummen med glass, vaniljsås eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben