Smulpaj med rabarber och päron - diabetes

Jättegott! Kalorisnålt också.

Ingredienser

  • 200 g färska eller tinade rabarber i bitar
  • 1 päron
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 2 dl havrekli
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk lättströ (sötningsmedel)
  • 1 dl flytande fett
  • Servera med
  • Gräddfil eller lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Bottna en ugnssäker form (23 cm i diameter) med rabarberbitarna och täck med ett lager skivat päron med skalet kvar. Sötman från päronet är tillräcklig sötning.
    3. Hacka solroskärnorna och blanda med havrekli, vetemjöl, sötningsmedel och fett.
    4. Strö smuldegen över päronlagret och grädda pajen i 20–25 minuter. Servera pajen ljummen med gräddfil eller crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben