Smulpaj på äpple och fikon
250 kalorier per portion
Fikon innehåller rikligt med kostfibrer, kalcium, järn och magnesium men mycket lite fett.
Ingredienser
125 g grahamsmjöl
50 g farinsocker
½ dl flytande margarin
500 g äpplen
6 torkade eller färska fikon
Rivet skal och saft av 1 citron
1 tsk kanel
Instruktioner
- Häll mjölet i en bunke och nyp ihop det med margarinet i stora smulor. Blanda med sockret.
- Skala äpplena, kärna ur och skiva dem. Tärna fikonen.
Lägg frukten i en ugnsfast form som rymmer 1,2 liter.
Tillsätt skal och saft från citronen och kanel.
- Skeda smulblandningen över frukten och grädda i 180 grader i 25-30 minuter, tills ytan är gyllenbrun.
- Servera pajen varm.
Liknande recept
Kommentarer (0)