Smulpaj på äpple och fikon

Serverar: 6 portioner

250 kalorier per portion Fikon innehåller rikligt med kostfibrer, kalcium, järn och magnesium men mycket lite fett.

Ingredienser

  • 125 g grahamsmjöl
  • 50 g farinsocker
  • ½ dl flytande margarin
  • 500 g äpplen
  • 6 torkade eller färska fikon
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Häll mjölet i en bunke och nyp ihop det med margarinet i stora smulor. Blanda med sockret.
    2. Skala äpplena, kärna ur och skiva dem. Tärna fikonen. Lägg frukten i en ugnsfast form som rymmer 1,2 liter. Tillsätt skal och saft från citronen och kanel.
    3. Skeda smulblandningen över frukten och grädda i 180 grader i 25-30 minuter, tills ytan är gyllenbrun.
    4. Servera pajen varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben