Smultron med mousse på kondenserad mjölk och sockerkaka

Serverar: 8 portioner

En len mousse med en mjuk "kola" smak blir som ett mallanting av mousse och pannacotta. Pssar även mycket bra till färska hallon.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk, 379 g
  • 4 skivor sockerkaka
  • 4 dl smultron
  • Smultrongelé
  • 2 dl smultron
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl utspädd jordgubbssaft
  • Instruktioner

    1. Gelé: Snoppa smultronen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp saften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinet smälta i saften. Låt gelén svalna. Fördela smultronen i 8 glas och häll på gelén. Låt stelna i kylen.
    2. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädde och kondenserad mjölk i separata skålar. Lyft upp gelatinbladen och smält dem med lite av den kondenserade mjölken i en kastrull. Rör ner gelatinet i äggsmeten. Vänd i kondenserad mjölk och grädde.
    3. Skär sockerkakan i tärningar. Varva mousse, sockerkakstärningar och smultron i glasen och ställ kallt ca 1 timme.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben