Smultronsorbet med vit chokladcheesecake med nöttopping

Serverar: 4 portioner

Bäst är om man har en glassmaskin men det går även bra utan.

Ingredienser

  • Smultronsorbet
  • 100 g vatten
  • 100 g socker
  • 40 g glykos
  • 500 g smultronpuré
  • Vit chokladcheesecake
  • 100 g vit choklad
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • Nöttopping
  • 2 msk pistaschmandlar
  • 1 msk pinjenötter
  • 2 msk paranötter
  • Instruktioner

    1. Smultronsorbet: Koka upp vatten och socker, tillsätt glykosen och rör tills den har smält. Blanda ner smultronpurén. Sila och kör i glassmaskin. Om du inte har en glassmaskin, ställ in sorbeten i frysen och ta ut och vispa en gång i halvtimmen, ca 4 gånger.
    2. Chokladcheesecake: Smält vitchoklad, philadelphiaost och grädde. Låt svalna något. Tillsätt ägget. Fördela i portionsformar och baka av i ugn på 100 grader i ca 40 minuter. Ställ sedan kallt.
    3. Finhacka nötterna och strö blandningen över cheesecaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben