Snabb gluten- och äggfri marängtårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

Mycket bra tårta när man har allergiker i familjen, både ägg och glutenfri.

Ingredienser

  • 2 st marängbottnar( äggfria)
  • 3 dl grädde
  • 2 dl jordgubbssylt
  • ev strössel el jordgubbar till garnering
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden hårt, spara lite grädde för att ha ovanpå tårtan.
    2. Fortsätt vispa och häll samtidigt i jordgubbsylten, ska blir hårt som en mousse.
    3. Lägg ena marängbottnen på ett fat. Fyll på med moussen och lägg sedan på den andra marängbottnen.
    4. Garnera med grädde och ev strössel el jordgubbar. Klart att servera!

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben