Snabb kalops

Serverar: 4 portioner

Kalops är så otroligt gott! Här är en snabbare variant.

Ingredienser

  • 500 g fint strimlat nötkött, typ biff, lövbiff eller mörat innanlår
  • 2 morötter
  • 1½ gula lökar
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk stött kryddpeppar
  • 6-7 dl kalvbuljong
  • 4 inlagda rödbetor
  • 1 kruka bladpersilja
  • Maizenaredning
  • Till servering
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen.
    2. Strimla köttet och stek det på hög värme i neutral olja. Köttet ska får färg och yta, dra sedan av det från värmen. Skär morötterna och löken i skivor. Tillsätt det till stekpannan när köttet fått yta. Låt det steka så att löken mjuknar, tillsätt sedan lagerblad och kryddpeppar.
    3. Häll i buljongen och låt det koka i några minuter så att morötterna mjuknar. Red av såsen med Maizena så att den tjocknar något, inte som en stuvning, den ska fortfarande vara simmig men inte vattnig. Skiva rödbetorna och lägg i pannan. Toppa med persilja.
    4. Servera kalopsen med den kokta potatisen.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben