Denna kålpudding görs i stekpanna. Snabbt och lätt
Ingredienser
600 g blandfärs
1 ägg
1 rödlök
1 klyfta vitkål
1 msk sirap
½ dl vatten
Salt
Peppar
1 klick smör
1 dl öl
1 buljongtärning
Tillbehör
Saltgurka
Lingon
Instruktioner
Finhacka löken och strimla vitkålen fint. Blanda med köttfärsen. Salta, peppra och blanda i sirapen, ägget och vattnet.
Smält en klick smör i panna, och häll i all köttfärs som en stor kaka. Platta till. Stek på båda sidor, vänd gärna med hjälp av en tallrik. Häll ölen i en kastrull, smula i en buljongtärning och koka upp.
Häll över kålpuddingen. Avsluta under lock.
Servera med saltgurka, lingon och kokt potatis.
Jag brukar använda vatten istället för öl, det går lika bra.