Snabb kycklinggryta

Serverar: 4-6 portioner

Servera med kokt potatis eller ris.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 2 gula lökar
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 10 krossade enbär
  • 2 1/2 dl Kelda örtkryddad sås
  • 1 dl vitt vin
  • 1 päron
  • 50 g färsk babyspenat
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och skär löken i klyftor. Fräs löken i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Bryn kycklingen i smör i omgångar. Krydda med salt och peppar. Lägg ner kyckling och enbär i grytan. Häll i sås och vin. Låt grytan koka på svag värme ca 5 min. Rör om då och då. Kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Lägg ner päron och spenat. Rör om och värm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben