Snabb Pannacotta

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt, enkelt och precis lika gott som "äkta"

Ingredienser

  • 1 dl Gelesocker Multi
  • 5 dl mellangrädde
  • 1 tesked vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp samtliga ingredienser i en kastrull och låt koka i 30 sekunder.
    2. Häll över i en grundare skål, ugnsform eller liknande och låt stelna i kyl.
    3. Serveras med fördel med en god sylt eller med fräscha bär. Även gott att lägga frysta bär i botten av formen innan man slår den varma pannacottan över.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (9)

    mulin 11 mars 2008

    Jag och några vänner fick en uppgift på vår Hemkunskap om att tillaga mat från andra länder. Vi valde italien. Vi har inte hittat 100% än på huvudrätten och inte heller på efterrätten. Jag skulle bli tacksam för lite hjälp om snabba goda italienska recept - för vi har bara 1timme på oss. Jag tycker att pannacotta låter gott men hur många timmar bör den stå i kylen och går de fortare om den står i frysen? Tacksam för svar så fort som möjligt

    epi 29 juli 2008

    Den är suveränt god och mycket lätt lagad. Jag la lite färska bär över och rev mörk choklad över. Blev mycket uppskattat.

    gottgris 25 oktober 2008

    Hur enkelt som helst och jättegott. Smakade bra efter maten

    flabban 2 januari 2009

    Enkelt att göra och jättegott. Kan varmt rekommenderas. Tack för ett bra recept

    lisbethv 6 januari 2009

    Enkel o god

    Pirkko 21 februari 2009

    Riktigt gott, snabbt och lätt att göra. Räcker bra till 4 personer. Vi kommer att göra den här flera gånger. Tack för en bra recept!

    lena4 5 februari 2011

    Blev jättebra. Har gjort detta två dagar irad. Hade i en tesked hemgjord chokladsås så det såg ut som oboyfärg och hallon till garnering. Mums. Bra recept. Kommer jag att göra många gånger. Betyget blir en femma.

    helvetesfan 31 december 2012

    gåre bra med vanligt socker döh?

    Fiona 31 december 2012

    Nej. Använder du vanligt socker kommer det inte stelna. Anledningen till att man använder gelesocker är för att det innehåller gelatin så man slipper hålla på med det vid sidan av.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben