Snabba äppelkakan med citron och kanel

Baka en underbar äppelkaka som håller sig saftig länge.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • ½ dl mjölk
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1½ dl potatismjöl
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 stora äpplen
  • 1 msk socker
  • 1 msk kanel
  • 50 g mandelmassa eller marsipan
  • Smör och ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa socker och ägg i minst 5 minuter med elvispen på högsta möjliga fart. Skär smöret i kuber och vispa i dem tillsammans med mjölk, citronsaft och citronskal.
    3. Vänd samman potatismjöl, bakpulver och vetemjöl. Rör ner i smeten. Kärna ur och skiva äpplena tunt. Vänd dem i kanel och socker och vänd ner skivorna i smeten.
    4. Klicka ut smeten i en smörad och bröad form. Skär mandelmassan i strimlor och lägg på toppen. Grädda i ugnen ca 45 minuter.
    5. Servera kakan ljummen eller kall med vaniljkräm eller vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben