Snabbakad bärkaka

Serverar: 8-10 portioner

En idealisk kaka att baka när man har färska bär och snabbt vill ha något gott till kaffet!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smält smör eller margarin
  • 2 dl extra fint vetemjöl
  • 2-3 dl hallon, blåbär, vinbär eller urkärnade klarbär
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt smält smör och mjöl och bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, diameter ca 22 cm.
    2. Täck ytan med bär och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader 20-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    delikat 17 augusti 2008

    Enkelt & gott! Jag använde 1 dl vetemjöl + 1 dl dinkelmjöl i smeten. Toppade med svartvinbär och fick en sötsyrlig kaka att servera med vaniljglass.

    frucaos 21 augusti 2008

    Inte dumt - bra med något annat än sylt att använda klarbär till! Tror den blir god med vaniljglass till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben