Snabbakad jullimpa

Jättegod! Det kan väl inte bli bättre på julens långbord med ett hembakat bröd bland alla andra hemmagjorda läckerheterna.

Ingredienser

  • 6-7 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mald pomerans
  • 1 1/2 tsk malen fänkål
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl gräddfil
  • 1 1/2 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Blanda rågsikt, salt, kryddor, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Rör i gräddfil och sirap. Bred ut smeten i en smord, avlång bakform, 1 1/2 liter. Jämna till ytan.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt limpan svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    1
    30 min
    50
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben