Snabbaste gifflarna

Serverar: 16 portioner

Tid: 30 minuter

En rulle smördeg, lite mandelmassa och lite sylt ger hembakat på en halvtimme.

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg, ca 25 x 40 cm
  • 100 g mandelmassa
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 1/2 dl sylt, exempelvis körsbär
  • 1 äggvita
  • 1 -2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Rulla ut degen och halvera den på längden med sporre eller kniv. Dela den sedan på andra ledden, först på mitten och sedan mitt på de båda flak som bildas.
    2. Nu har du 8 rutor. Dela varje ruta från hörn till det motstående, lika med 16 snibbar.
    3. Grovriv mandelmassan och blanda i citronskal och sylt. Fördela klickvis på breda delen av varje snibb. Vik in noga för minsta möjliga läckage.
    4. Rulla ihop varje fylld degsnibb från breda mot smala delen. Lägg på papprad plåt med slutsnibben instoppad under varje giffel. Vispa upp ägget med gaffel och pensla gifflarna.
    5. Grädda mitt i 250 grader varm ugn cirka 12 minuter.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben