Snabbgjord kräftsoppa

Serverar: 6 portioner

Mättande och krämig. Man kan med fördel byta ut kräftosten mot räkost, och likaså kräftstjärtarna mot räkor.

Ingredienser

  • 1 strimlad purjolök
  • 3 skivade morötter
  • 2 msk smör
  • 1,5 l vatten
  • 3-4 fiskbuljongtärningar
  • 300 g Kräftost (mjukost)
  • 1 paket djupfryst dill
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 3-6 msk maisena
  • 1 dl grädde
  • 1 burk avrunna kräftstjärtar i lake
  • Instruktioner

    1. Fräs purjolök och morötter i smör i en stor kastrull.
    2. Häll på vatten och buljongtärningar och låt koka ca 15 minuter.
    3. Rör i kräftost, dill och creme fraiche och låt koka cirka 5 minuter.
    4. Red med maisena till önskad konsistens och smaka av med grädde.
    5. Tillsätt de avrunna kräftstjärtarna och låt dem bli varma. Var noga med att inte koka dem för då blir de sega.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4-6
    7
    5
    15 min
    4
    1
    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    fxstc 17 november 2011

    Helt underbart, funkar var gång :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben