Snabbgott på smörgås

Serverar: 4 portioner

Av färskost kan man göra de piffigaste smörgåspålägg genom att krydda upp den lite och blanda i något finhackat kryddgrönt. Gräslök och lättrökt skinka passar fint ihop och jag tyckte att smörgåsen blev godast på riktigt mörkt bröd.

Ingredienser

  • 1 burk keso eller kvarg , ca 200 g
  • 2 msk tomatketchup
  • 1 msk riven pepparrot
  • Salt
  • vitpeppar
  • Smör eller margarin
  • 4 skivor kavring
  • Grönsallad
  • 4 skivor lättrökt skinka
  • 4 äggulor
  • Klippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Blanda keso med ketchup och pepparrot och krydda efter egen smak.
    2. Bred smör eller margarin på brödet och lägg på fräscha salladsblad och en skiva skinka.
    3. Fördela ostmassan på smörgåsarna och lägg en rå äggula på toppen. Strö över gräslöken.
    4. Du kan även använda röran som ost på julbord/buffébord. Ta då även i gräslök i själva röran.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben