Snabbgott till kaffet

Medan ugnen värms upp vispar man kvickt ihop smeten till de här läckerbitarna. Smakbrytningen mellan apelsin och vanilj är lite extra.

Ingredienser

  • 225 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl nypressad apelsinsaft
  • Garnering och fyllning
  • Strösocker
  • Lättsötat fruktmos
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt det svalna. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
    2. Vispa äggen skummiga. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa till en luftig, pösig smet.
    3. Blanda ner det smälta, avsvalnade matfettet. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt blandningen till smeten omväxlande med apelsinsaften. Bred ut smeten i den klädda långpannan.
    4. Grädda kakan 6-8 minuter i 250 graders ugnsvärme tills kakan höjt sig och fått fin färg. Ta ut den och sockra över halva ytan. Låt kakan ligga kvar på pappret och kallna. Dena den sedan i två halvor. Bred den osockrade halvan med lättsötat fruktmos, lägg den andra halvan över. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben