Snabbgott till kaffet

Tid: 30 minuter

Denna kaka är underbart god och enkel att baka. Har du frysen full med äppelmos från höstens skörd så bara måste du prova den här.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl apelsinsaft eller juice
  • 225 g smält smör
  • ca 2 dl äppelmos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten omväxlande med saften. Rör till sist ner det smälta avsvalnade smöret.
    2. Grädda kakan i långpanna ca 8-10 minuter i 250 grader.
    3. Efter gräddningen delas kakan i två delar. Äppelmoset breds ut på den ena halvan och så strör man socker på den andra halvan. Sockerhalvan lyfts ovanpå moshalvan, var försiktig så att den inte går sönder (det kan löna sig att dela den i 4 delar innan man provar lyfta den).

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    imminn 1 juni 2011

    Hej! Den verkar väldigt god, så den måste jag bara göra. Det är en sak jag undrar över, är det 1 dl koncentrerad saft eller juice eller normalt utspädd? Jag lovara att komma med bedömning. Ha det gott! MVH/ Imminn

    Majasmamm 2 juni 2011

    Hej! Jag brukar själv alltid använda juice, man kan ju använda annan juice också ifall man inte råkar ha apelsinjuice i kylen. Hälsn. Majasmamm

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben