Snabblagad chili

Serverar: 4 portioner

Den här mättande och uppiggande tex med-rätten är minst lika god i matlådan dagen efter. 595 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 150 g chorizokorv
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g köttfärs
  • 3 hela kardemummakärnor
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • 1 burk pastasås med tomater och grönsaker, 500 g
  • 1 burk blandade bönor, 390 g
  • 4 msk sweet chilisås
  • Ev 1/4 tsk chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Servering
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Halvera korven på längden och skär den i ½ cm tjocka skivor. Stek dem i oljan på medelvärme tills korven är lite knaprig och ger ifrån sig orangeröd olja. Tillsätt köttfärsen, bryt sönder den med en träslev och bryn 5 minuter.
    2. Mortla kardemumman, tillsätt den och koriandern till färsen. Tillsätt pastasås, bönor och chilisås och ev chiliflakes om du vill ha lite extra hetta. Låt sjuda 20 minuter. Salta och peppra och servera grytan med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben