Snabblagad kycklingpanna

Serverar: 4 portioner

Behöver du en lätt rätt genast? Gör då denna underbara kycklingpanna som gör det mesta och bästa utav råvarorna.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé skuren i 3 cm stora bitar
  • Olja
  • 600 g djupfryst , färdigstrimlad potatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk curry
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med olja. Lägg potatisen i formen. Ställ in i ugnen och stek i 10-15 minuter eller enligt förpackningens anvisningar. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Ansa och hacka paprikan.
    2. Smörj en teflonstekpanna med olja. Tillsätt gul lök och vitlök och bryn under omrörning tills löken mjuknar, ca 5 minuter. Tillsätt curryn och fräs under omrörning ytterligare en minut.
    3. Tillsätt 1 tsk olja, kyckling och paprika till teflonstekpannan. Stek på medelvärme under omrörning tills kycklingen är genomstekt, ca 10 minuter. Blanda ner senap, sambal oelek, salt och peppar. Stek ytterligare 2 minuter.
    4. Lägg upp potatisenpå tallrikar och lägg kycklingblandningen ovanpå. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben