Snuda från SKÅNE

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 2 timmar

Ett recept från min mormors receptsamling från tiden då man hade drängar på gården ett långkok

Ingredienser

  • ca 1 kg rimmad fläsklägg
  • ca 300 gr rökt fläsk
  • 1stor gul lök
  • 10 st krossade vitpepparkorn
  • Ca 12 dl vatten
  • 2 st palsternacker
  • 1 bit rotselleri
  • 4 st morötter
  • 3 st purjolökar
  • 1 dl korngryn
  • 8-10 potatisar
  • Instruktioner

    lägg fläskläggeen i en gryta och häll på vatten kokoa upp och skumma väl skala och skiva löken och lägg ner den i grytan tillsätt vitpeppar låt koka ca 90 minuter eller tills läggen är färdig ta upp läggen och låt den svalna skjölj och skala rotfrukterna ansa purjon skär i allt i ganska stora bitar koka rotfrukterna och purjon tillsammans med korngrynen i fläskspadet skala potatisen och skär den i bitar lägg ner potatisbitarna i grytan när rotsakerna är halvkokta koka det rökta fläsket och skär det i bitar och lägg ner i grytan låt alltsammans bli genomvarmt behövs mer vädska ta det rökta spadet och slå i strö hackad persilja över om så önskas servera med hårt mörkt knäckebröd med ost detta är ett långkok lycka till !

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    10
    2
    5
    1 h 10 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben