Serverar: 8-10 portioner
Tid: 2 timmar
Ett recept från min mormors receptsamling från tiden då man hade drängar på gården ett långkok
lägg fläskläggeen i en gryta och häll på vatten kokoa upp och skumma väl skala och skiva löken och lägg ner den i grytan tillsätt vitpeppar låt koka ca 90 minuter eller tills läggen är färdig ta upp läggen och låt den svalna skjölj och skala rotfrukterna ansa purjon skär i allt i ganska stora bitar koka rotfrukterna och purjon tillsammans med korngrynen i fläskspadet skala potatisen och skär den i bitar lägg ner potatisbitarna i grytan när rotsakerna är halvkokta koka det rökta fläsket och skär det i bitar och lägg ner i grytan låt alltsammans bli genomvarmt behövs mer vädska ta det rökta spadet och slå i strö hackad persilja över om så önskas servera med hårt mörkt knäckebröd med ost detta är ett långkok lycka till !