Sockerbullar med hallonmarmelad

Serverar: 15 portioner

Ska inte gräddas i ugn, ska gräddas i stekpannan...............

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk rivet apelsinskal, går att hoppa över
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 1/2 dl mellanmjölk
  • Fast hallonmarmelad
  • Garnering
  • Smält smör
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Blanda samman mjölet med strösocker, vaniljsocker, bakpulver och rivet apelsinskal. Tillsätt matfettet och finfördela det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Dela degen i ca 15 lika stora bitar. Forma runda bullar och gör ett hål i mitten. Lägg ca 1/2 tsk marmelad i dem och tryck samman så att bullarna ser hela ur. Platta till bullarna.
    2. "Grädda" bullarna i stekpanna på ganska svag värme ca 5-6 minuter på varje sida. Sänk värmen lite och lägg på lock. Låt bullarna "gräddas" i ytterligare ca 5 minuter.
    3. Pensla bullarna genast med smält smör och rulla dem i socker. Bjud bullarna genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben