Sockerbullar med minimarshmallows

Serverar: 25 portioner

Saftiga sockerbullar här med en läcker och god fyllning av marshmallows.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk, 3%
  • 50 g färsk jäst (röd)
  • 125 g smör
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 3 tsk stött kardemumma
  • 14-15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1½ dl socker
  • 2 msk mald kanel
  • 1 msk stött kardemumma
  • 25 g minimarshmallows
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Smör
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och det mesta av vetemjölet. Klicka i smöret och arbeta degen kraftigt. Låt degen jäsa till dubbel storlek under plastfolie över natten på en kall plats.
    2. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
    3. Dela degen på mjölat bakbord i två delar. Kavla ut varje del till en platta, stansa ut cirklar med ett glas. Bred på fyllningen och vik ihop bullen. Lägg bullen med skarven ner i en klädd muffinsplåt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250 grader.
    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna under en bakduk. Pensla smält smör på varje bulle och doppa i socker.
    6. Ska bullarna frysas så penslas bullarna med smör och vänds i socker innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben