Sockerfri marsipanpuck

Tid: 20 minuter

Marsipan utan socker som blir underbart god och passar för dem som vill "leva sockerfritt" eller för diabetiker.

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 2 msk Hermesetas strö
  • 1 äggvita
  • Dekoration
  • 1 msk kakao och Hermesetas Strö
  • Instruktioner

    1. Koka upp 2 dl vatten, lägg i mandeln, koka ½ min. Häll av vattnet och dra av skalet på mandeln. Torka dem med hushållspapper.
    2. Mal mandeln en eller gärna två gånger. Blanda den i en skål med sötningsmedlet Hermesetas strö.
    3. Vispa upp äggvitan helt lätt. Blanda ner lite i taget i mandeln och sötningsmedlet. Hur mycket som går åt beror helt på hur stor äggets vita är.
    4. Forma marsipanen till en jämn rulle och dela den i ca. 10 bitar.
    5. Blanda lite kakao med sötningsmedlet och strö över varje marcipan-puck. Förvaras sedan kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Godastekokboken 29 juli 2011

    Till receptet Marcipanpuck

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben