Sockerfria kardemummakringlor

Serverar: 15 portioner

Tid: 30 minuter

Goda.

Ingredienser

  • 2,25 dl extrafint mjöl
  • 2-3 msk sötningsmedel
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 msk kallt vatten
  • 0,5 dl hackad sötmandel
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Lägg mjöl, sötningsmedel och kardemumma i matberedaren eller på bakbordet. Tillsätt vatten och smöret skuret i bitar. Arbeta till en smidig deg.
    2. Forma till en rulle och skär i 15 bitar. Rulla dem till smala längder och forma dem till kringlor.
    3. Lägg över på bakpapperskläd plåt och pensla med uppvispat ägg.
    4. Garnera med mandeln.
    5. Grädda kakorna gyllene i 200° i ca. 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben