Sockerfria morotsbakelser

Ingen skillnad i smaken utan vanligt socker och så mycket nyttigare.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 morötter
  • 1 dl sötmandel
  • 4 tsk bakpulver
  • 3 dl strösötningsmedel
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • Glasyr
  • 1 stor ask philadelphiaost (400g)
  • 50 g mjukt smör
  • 1/2 dl strösötningsmedel
  • 1 dl rostade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna fint. Skålla, skala och finhacka mandeln. Blanda mandel, mjöl, bakpulver och sötningsmedel i en skål.
    2. Hacka i smöret till en grynig massa, tillsätt morötter och ägg. Blanda till en jämn smet och bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna (25x30 cm). Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter på 175 grader.
    3. Stjälp upp den färdiga kakan på nytt bakpapper och drag av bakpappret från gräddningen. Låt kallna under duk.
    4. Glasyr: Rör ost och smör. Smaksätt med sötningsmedel. Bred ut krämen över kakan och garnera med rostade mandelspån. Skärs i lämpliga bitar

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mistys 17 oktober 2010

    Ledsen att behöva säga det men......baka inte dessa. De smakade inte alls bra, tvärtom och varför blanda i smör i philadelfiaosten? Det blev ju bara klumpar av smör som inte ville lösa upp sig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben