Sockerfria syltscones

Serverar: 4 portioner

Sockerfria syltscones.

Ingredienser

  • 4 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 tsk bakpulver
  • 4 dl mild lättyoghurt
  • 5 msk sockerfri sylt, ej sötad med sötningsmedel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 275 grader och blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör ner yoghurt och sylt och blanda väl. Dela den kladdiga smeten med händerna snabbt till 4 högar och klappa ut dem ganska tjocka i vardera hörnet av en bakplåtspapperklädd plåt.
    2. Platta till dem något med baksidan av en, eventuellt oljad, stekspade eller handen till en kaka. Dela varje kaka i fyra delar med en kniv, trots kladd. Sätt in i dem i ugnen och grädda ca 12 minuter eller något längre om de är tjocka. Se till att de blir genomgräddade. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben