Sockerhjärtan

Gott

Ingredienser

  • 5 dl socker
  • 250 g smör
  • 2 ägg
  • 1,2 liter vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl mjölk
  • Garnering till sylthjärtan
  • 2 dl gelé eller sylt
  • 2 dl florsocker, rosa eller vitt
  • Garnering till enkla hjärtann
  • 3 dl florsocker, rosa eller vitt
  • 2 msk hallonsaft eller jordgubbssaft
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader
    2. Rör ihop socker och smör tills det är mjukt. Blanda i ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda därefter ner detta i sockersmörblandningen. Till sist blandas mjölken ner. Låt degen stå i kylskåp över natten.
    3. Kavla ut degen och använd hjärtformade pepparkaksformar för att stansa ut kakorna. Grädda i ca 10 minuter.
    4. Garnering till sylthjärtan Tag två kakor i samma storlek. Använd en mindre pepparkaksform för att få ett hjärtformat hål i mitten på den ena halvan. Lägg gelé på det undre hjärtat och lägg på det andra hjärtat med hål i. Häll på lite extra gelé i hålet. Sikta på florsockret.
    5. Glasyr till enkla hjärtan Blanda florsocker med saften, bred glasyren över de hjärtformade kakorna eller spritsa prickar på dem. Detta är en stor deg kan halveras

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben