Sockerkaka fylld med chokladbollar

En sockerkaka som är riktigt populär hos barnen.

Ingredienser

  • 50-75 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 100 g smör eller margarin
  • 3/4 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Smörj och ev bröa en form, ca 1 liter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner bladningen i äggsmeten. Tillsätt mattfettet och vätskan (jag brukar hälla i mjölken i smöret). Rör om tills smeten är jämn och slät.
    2. Sen lägger jag små klickar av chokladbollssmeten i formen. Häller sen över lite av smeten och varvar så tills allt är slut. Jag brukar göra dubbelsats av chokladbollarna. Gräddar sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 35 minuter. Efter halva tiden brukar jag lägga på ett bakplåtspapper. Men tänk på att hålla koll på kakan då alla ugnar är olika!

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8

    Kommentarer (1)

    femil 27 maj 2014

    Den var asgod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben