Sockerkaka med banan och choklad

Testade att ändra i ett recept och lade till några godheter och det blev så lyckat så att jag vill dela med mig.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 bananer
  • 100 g choklad efter smak (jag använde ljus marabou)
  • Smör och ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º
    2. Vispa ägg och socker tills smeten blir porös. Häll i grädden. Blanda alla torrvaror.
    3. Häll i mjölblandningen i smeten och rör om Skiva bananerna, hacka chokladen grovt och blanda ner det i smeten.
    4. Smöra och bröa en form.
    5. Häll i smeten och ställ mitt i ugnen i ca 45 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Woppie_my 17 augusti 2010

    Här lyckades jag att misslyckas totalt. glömde att känna efter om kakan tagit ihop ordentligt. men den såg så fin ut på ytan, men då jag vände på den ran smeten ur formen, suck. men trots detta ska jag nog försöka igen, för då smeten var så god som den var kan ju inte den färdiga kakan vara fel;) kan kanske behöva lite mer tid i ugnen?? i alla fall i min;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben