Sockerkaka med filmjölk

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod och saftig.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 125 g smält matfett
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 rågad tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt svalna lite. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda ner mjöl blandat med bakpulver och sedan filmjölk och matfett. Smörj och bröa en avlång sockerkaksform och häll i smeten.
    2. Grädda i 175 grader i ca 50 minuter. Låt stå i formen en stund.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (2)

    sikaal 30 juni 2010

    Jättegod och saftig, men pöste över i min avlånga form! Nästa gång blir det 1 1/2 sats och två formar! En jättegod sockerkaka - rekommenderas! Lena

    carnis 5 juli 2010

    Verkar gott, har två stycken i ugnen

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben