Sockerkaka på röda bär och citrusglasyr

Saftig laktosfri sockerkaka med söta bär och syrlig citronglasyr.

Ingredienser

  • Olja och mjöl till formen
  • 3 dl röda bär, röda vinbär, hallon och körsbär
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1½ dl olja, raps eller solros
  • 1½ dl varmt vatten
  • Skal av 1 citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Citronglasyr
  • 2 dl florsocker
  • Ca 2 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Smöra och mjöla en springform ca 26 cm i diameter eller en 2-liters form. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rensa och kärna eventuellt de röda bären, använd tex vinbär, körsbär eller hallon.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda olja, varmt vatten, citronskal. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner vattenblandningen i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen.
    4. Häll smet varvat med bär i formen och grädda i ca 35-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler.
    5. Rör ihop florsocker och citronsaften till en glasyr. När kakan svalnat helt, häll eller ringla glasyren över kakan.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben