Sockerkaka utan ägg

Serverar: 8 portioner

Bra för den som inte tål ägg

Ingredienser

  • 1 msk vegetabiliskt margarin till formarna
  • 225 g extra fint vetemjöl, (ca hälften kan bytas ut mot grahamsmjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 175 g strösocker
  • 6 msk solrosolja
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 tsk vaniljessens
  • 4 msk lättsockrad jordgubbs- eller hallonsylt
  • Strösocker
  • Instruktioner

    Smörj 2 låga sockerkaksforma, 20 cm i diameter, täck bottnarna med bakplåtspapper. Sikta ner mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt eventuella mjölrester som finns kvar i sikten. Rör ner sockret. Tillsätt olja, vatten och vaniljessens. Rör med en träslev i ca 1 minut tills smeten är helt slät och fördela den sedan på de två sockerkaksformarna. Gädda i 180 grader ca 25-30 minuter eller tills kakorna släppt runt kanterna. Låt kakorna svalna i formarna, stjälp sedan upp dem och flytta dem till ett bakgaller. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet. Lägg den ena av de avsvalnade kakorna på ett serveringsfat. Täck ovansidan med sylt och bred ut den noga ända ut i kanten. Lägg den andra kakan ovanpå. Pudra över kakan med lite strösocker eller florsocker strax innan den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben