Sockerskorpans tomatpaj

Serverar: 6 portioner

Mycket god paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 medelstora kalla kokta potatisar
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g kallt smör
  • Fyllning
  • 100 g svarta oliver(utan kärnor)
  • 200 g smulad fetaost
  • 2 msk färsk hackad basilika
  • 250 g körsbärstomater(gärna både röda och gula)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.Riv de kokta potatisarna på rivjärn och blanda alla ingredienserna till pajdegen med finger topparna.Klä en liten pajform med hög kant ca 24-25 cm i diameter med pajdegen.Förgrädda pajskalet 10 minuter.
    2. Sänk ugnen till 200 grader.Hacka oliverna och blanda dem med den smulade fetaosten och tillsätt basilikan.Lägg blandningen i pajskalet.Lägg tomaterna ovanpå och grädda 20-25 minuter.När pajen är gyllene och tomaterna spruckit är pajen klar.Garnera med basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben