Sötgrillad lax med fetaostsallad

Serverar: 10 portioner

Den sötkryddiga laxen balanseras av sältan från fetaosten. De som vill serverar något extra gott till laxen: Rulla kokt färskpotatis i olja. Grilla 5 minuter. Toppa med flingsalt och servera.

Ingredienser

  • 1½ kg laxfilé
  • 5 msk mörkt muscovadosocker
  • 4 tsk malen koriander
  • 2 krm chilipulver
  • 2 msk flingsalt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 10 träspett
  • 300 g fetaost
  • 2 påsar babyspenat, á 80g
  • 2 askar körsbärstomater, á 250g
  • 3 msk hallon- eller äppelcidervinäger
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Tillbehör
  • Eventuellt grillad färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i kuber om 3 cm. Blanda socker, koriander, chilipulver, salt och peppar. Vänd laxen i kryddblandningen. Trä upp laxen på spett och låt dra 5 minuter. Grilla fisken ca 4 minuter per sida.
    2. Smula eller skär fetaosten i mindre bitar. Varva den med babyspenat och tomater på ett stort fat. Blanda vinäger, citronjuice, olja, salt och peppar. Ringla över salladen.
    3. Servera laxen med salladen och eventuellt grillad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben