Sötsur Kinagryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God rätt skall hälst stå över natten blir bäst då

Ingredienser

  • 300 g fläskfilé eller bog
  • 2 msk mjöl
  • 1 1/2 msk olja
  • 2 gula lökar
  • 2-3 morötter
  • 2 paprikor
  • 2-3 ananasringar
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 1/2 dl ananasspad
  • 1/4-1/2 dl socker
  • 1/2 dl vinäger
  • 1/2 kinesisk soya
  • 1/2 dl tomatpure eller ketchup
  • Salt
  • Tabasco
  • Cayennepeppar eller chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Filen skärs i skivor.(ev bog i strimlor) Vänd köttet i mjöl och bryn i olja. ( efterkoka bog i 15 minuter file 5 minuter) Hacka lökarna,skrapa morötterna och skär i skivor. Strimla paprikan. Fräs alla grönsakerna tillsammans även annanasen i bitar i olja 5-10 minuter. Rör om då och då. Blanda kött och grönsaker i en gryta. Fräs ur stekpannan med annanas spad. Tillsätt socker,soya,vinäger och tomatpure. Rör om så att såsen blandar sig och häll den sedan över kött och grönsaker. Låt grytan puttra tills grönsakerna är mjuka.
    2. Krydda låt det stå över natten och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    anluk 6 mars 2008

    Har den oxå bland mina recept. Den är underbart god, lätt och går att dubbla. Vi har haft den på släktkalas för ca 30-40 pers utan problems.

    Tine 2 juni 2008

    Jag har gjort din sötsura Kinagryta, och den är fantastiskt god. En riktig favorit hemma hos oss kommer det bli. Tack för ett Gott recept! :) Tine

    asma 15 juli 2009

    Tack för ett toppenrecept. Uppskattades av alla. Högsta betyg från mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben