Sötsur kinagryta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Byt bogfläsk mot kycklingfilé

Ingredienser

  • 600 g bogfläsk
  • 3 msk olja
  • 3 st gula lökar (strimlor)
  • 4 morötter (slantar)
  • 2 röda paprikor (strimlor)
  • 1 grön paprika (strimlor)
  • 4 ananas-ringar (bitar)
  • 3 msk olja
  • 3 dl ananasspad / vatten
  • 1 dl soya
  • 1/2 dl vinäger
  • 1 dl tomatpure
  • socker efter smak
  • salt
  • peppar
  • 2 msk maizena mjöl
  • Instruktioner

    Strimla köttet och bryn det i olja. Fräs grönsaker och ananas. Koka köttet under tiden med lite vatten. Blanda allt i en stor gryta. Fräs ur stekpannan med ananasspad tillsammans med soya, vinäger, tomatpure och socker. Häll över köttet/ grönsaker och koka upp. Red av vätskan med maizenmjöl för en fylligare sås. Salta och peppra! Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben