Sötsur thailändsk kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

En kycklingsoppa med kinesisk touch. Tips! Smaka av med chili och fisksås efter smak. Servera med Skogaholm solklart.

Ingredienser

  • 500 g Kronfågel kycklingfilé, skuren i strimlor
  • 1 1/2 l vatten
  • 2 Knorr hönsbuljongtärningar
  • 1 gul lök, skuren i klyftor
  • 1/2 chili röd, skivad
  • 1 stjälk citrongräs, krossad och skuren i 2 cm bitar
  • 4 msk citronjuice
  • 3 msk fisksås
  • 2 cm galangarot, skivad (går med ingefära också)
  • 6 limeblad
  • 12 champinjoner, skivade
  • 1 pkt (250 g) Eldorado äggnudlar
  • 10 blad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen i matolja i en kastrull. Häll vattnet över den strimlade kycklingen och tillsätt buljong, lök, chili, citrongräs, citronjuice, fisksås, galangarot, limeblad och hönsbuljongtärning. Koka upp och sjud i 5 minuter.
    2. Lägg i nudlarna och koka i ytterligare 3 minuter. Lägg champinjonerna i botten på de 4 skålarna som du ska servera soppan ur. Häll soppan över champinjonerna och garnera med färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben