Sött friterat tunnbröd

Serverar: 10-12 portioner

Detta friterade tunnbröd både smakar och ser ut som munkar, vilket ju inte är helt fel.

Ingredienser

  • 5 tsk torrjäst
  • ½ krm strösocker
  • 1,25 dl varmt vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2,25 dl varm mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 stora ägg
  • 5 msk rapsolja
  • 7 ½ - 9 dl vetemjöl
  • 5 msk salt
  • Rapsolja till fritering
  • Topping
  • 2 ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Strö jäst och det ½ krm sockret över vattnet i en matberedare med krokar, låt stå i 5 minuter tills blandningen börjat skumma. Blanda ner resten av sockret, mjölk, vaniljsocker, ägg och rapsolja. Tillsätt 7 ½ dl mjöl och salt under omrörning. Tillsätt så mycket extra mjöl som krävs för att få en ganska lös deg. Kör med degkrokarna i 4-5 minuter tills degen är jämn och smidig.
    2. Täck med plastfolie och låt jäsa 1 timme. Stjälp upp degen på en lätt mjölad bakyta och tryck ut luften. Dela i 22 - 24 lika stora bitar med en vass kniv och forma bitarna till bollar. Kavla ut bollarna till 3 mm tjocka och 15 cm långa ovaler. täck över de andra degbitarna under tiden så att de inte torkar ut.
    3. Hetta upp rapsolja till ett djup av 5 cm i en tjockbottbnad stekpanna med höga kanter. Fritera de kavlade tunnbröden i 1 minut per sida eller tills de blivit gyllenbruna. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Häll upp 2 ½ dl strösocker på en tallrik och vänd bröden i det och servera varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben