Sött julbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 timmar

Ett sött julbröd med få ingredienser. Skall egentligen bearbetas i en bakmaskin men om man, som jag, är envis och orkar kan man göra det för hand. Skall jäsa länge, så blanda gärna degen på kvällen innan du lägger dig, så är den redo när du vaknar.

Ingredienser

  • 1 kg rågmjöl
  • 50 g jäst
  • 0,25 l brun farin
  • 5 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser och bearbeta ordentligt i 30 minuter.
    2. Låt degen kalljäsa i minst 8 timmar. (t.ex. över natten)
    3. Dela degen i 2 limpor och llägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
    4. Grädda i 175 grader i ca 1 h.

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben