Sofias vitlöksbröd

Serverar: 2 portioner

Om man har mer tid på sig kan man göra egna vitlöksbröd.

Ingredienser

  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 1 pkt jäst
  • ½ dl matolja
  • 1 dl ljus brödsirap
  • 1 ½ tsk salt
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl parmesanost, riven
  • ca 14 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i vattnet så att det löses helt. Tillsätt olja, brödsirap, salt, de pressade vitlöksklyftorna och osten. Blanda i så mycket mjöl så att degen precis släpper bunken. Arbeta degn i ca 5-8 minuter. Låt jäsa i 45 minuter. Smörj och mjöla två brödformar. Knåda degen och dela i två delar och lägg i formarna. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Grädda nederst i ugnen i 200 graders värme i 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben