Sojafräst broccolisallad med rödkål, bulgur och sesamkyckling

Serverar: 4 portioner

Enkel och färgsprakande sallad med Thaikänsla.

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 300 g kycklingfilé
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 msk sesamfrö
  • 4 msk olivolja
  • 250 g rödkål
  • 1 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 250 g broccoli
  • 3 msk japansk soja
  • 3 salladslökar
  • Instruktioner

    1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Salta, peppra och panera i sesamfrö. Stek runtom i 2 msk av olivoljan ca 10 minuter.
    2. Strimla rödkålen och blanda med pressad lime, honung ch 1 msk av olivoljan i en skål. Dela broccolin i små buketter och strimla broccolistjälken.
    3. Fräs broccolin i resten av olivoljan ca 5 minuter i en stekpanna. Tillsätt soja och stek ytterligare 3 minuter på svag värme.
    4. Varva rödkål, bulgur, broccoli och kyckling på ett stort fat. Smaka av med salt och peppar. Ansa och finstrimla salladslöken. Toppa med salladslöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben