Sojafräst broccolisallad med rödkål, bulgur och sesamkyckling
Serverar: 4 portioner
Enkel och färgsprakande sallad med Thaikänsla.
Ingredienser
3 dl bulgur
300 g kycklingfilé
Salt
Nymald svartpeppar
2 msk sesamfrö
4 msk olivolja
250 g rödkål
1 lime
1 msk flytande honung
250 g broccoli
3 msk japansk soja
3 salladslökar
Instruktioner
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
Dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Salta, peppra och panera i sesamfrö. Stek runtom i 2 msk av olivoljan ca 10 minuter.
Strimla rödkålen och blanda med pressad lime, honung ch 1 msk av olivoljan i en skål. Dela broccolin i små buketter och strimla broccolistjälken.
Fräs broccolin i resten av olivoljan ca 5 minuter i en stekpanna. Tillsätt soja och stek ytterligare 3 minuter på svag värme.
Varva rödkål, bulgur, broccoli och kyckling på ett stort fat. Smaka av med salt och peppar. Ansa och finstrimla salladslöken. Toppa med salladslöken.