Sojanuggets med asiatisk rödkålssallad och limeyoghurt

Serverar: 6-8 portioner

Färgstark och fräsch sallad möter frisk yoghurt och varma, frasiga nuggets. Att servera salladen i glas och nuggets på spett ser extra fint ut.

Ingredienser

  • 300 g soja nuggets (Hälsans Kök, 1 paket)
  • Rödkålssallad med asiatisk dressing
  • 200 g rödkål
  • 1 skalad morot
  • ½ gurka
  • 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sesamolja
  • ½ röd pepparfrukt
  • 10 basilikablad
  • 1 krm socker
  • Limeyoghurt
  • 1 dl matyoghurt, 10%
  • 1 pressad lime
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Eventuellt ris
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till limeyoghurten, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
    2. Strimla eller hyvla rödkål, morot och gurka fint. Pressa limefrukten i en bunke. Finhacka pepparfrukten och strimla basilikan. Vispa ner i bunken tillsammans med olivolja, sesamolja och socker. Smaka av med salt och peppar och vänd sedan ner de strimlade grönsakerna. Blanda ordentligt och låt gärna stå i 15 minuter innan servering.
    3. Stek nuggets enligt anvisning på förpackningen och fördela dem ev på spett. Lägg upp rödkålssalladen i glas, ställ i spetten och servera tillsammans med en klick limeyoghurt. Servera eventuellt kokt ris till.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben