Solbackens festpasta

Serverar: 8 portioner

Godare än så här kan en pastarätt knappast bli!

Ingredienser

  • 6-8 hg benfritt nötkött, filé, innanlår eller biff
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200-250 g förvällda kantareller
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • 3 dl grädde
  • 1 msk fransk senap
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i sockerbits stora bitar. Skär eventuellt kantarellerna i mindre bitar. Fräs först köttet i omgångar i fett i en het stekpanna. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Fräs sedan kantarellerna i fett tills det "knäpper" i dem. Lägg svampen bland köttet. Spara eventuellt några till garnering. Häll på grädden och smaksätt med senapen. Sjud såsen några minuter och servera den sedan till nykokt pasta.
    2. Tips! Vill du göra festpastan magrare, kan du strö över lite mjöl innan du späder och då med mjölk istället för grädde. Har du inga kantareller går rätten att laga med champinjoner eller annan svamp, men då blir det inte "Solbacken"!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben