Solrosfisk med crème fraichesås och potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Garnera gärna fisken med några av solrosskotten, eftersom sej är lite grå i färgen.

Ingredienser

  • 750 g potatis
  • 1 msk smör
  • 600 g sejfilé
  • 1 lime
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 4 msk solrosfrön
  • 10 soltorkade tomater
  • 100 g solrosskott
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 päron
  • 250 g majrova
  • 70 g ruccola
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Koka potatis. Smörj en ugnsform med smör. Lägg sejfilén i formen och krydda med 0,5 tsk salt. Skölj och riv skalet av limen. Fördela limeskal, riven ost, och solrosfrön över fisken. Stek i övre delen av ugnen i ca 20 minuter. Hacka 4 soltorkade tomater och hälften av solrosskotten. Blanda med crème fraiche, pressad vitlök, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Strimla 6 soltorkade tomater, skär päron i tärningar. Skala och grovriv majrova. Blanda tomaterna, päronet, majrovan, resten av solrosskotten och ruccola i en salladsskål. Pressa över saften från en halv lime och ringla över olivolja. Servera fisken med den kokta potatisen, såsen och salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben