Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Garnera gärna fisken med några av solrosskotten, eftersom sej är lite grå i färgen.
Sätt ugnen på 225°. Koka potatis. Smörj en ugnsform med smör. Lägg sejfilén i formen och krydda med 0,5 tsk salt. Skölj och riv skalet av limen. Fördela limeskal, riven ost, och solrosfrön över fisken. Stek i övre delen av ugnen i ca 20 minuter. Hacka 4 soltorkade tomater och hälften av solrosskotten. Blanda med crème fraiche, pressad vitlök, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Strimla 6 soltorkade tomater, skär päron i tärningar. Skala och grovriv majrova. Blanda tomaterna, päronet, majrovan, resten av solrosskotten och ruccola i en salladsskål. Pressa över saften från en halv lime och ringla över olivolja. Servera fisken med den kokta potatisen, såsen och salladen.