Solskensmos med pepparrot

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det här är ett otroligt gott mos. Går bra att servera till olika sorters fisk. Men även till olika korvrätter.

Ingredienser

  • 8 st medelstora potatisar
  • 5 st medelstora morötter
  • 40 g riven pepparrot
  • 50 g smör
  • 4 dl mjölk
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 liter vatten
  • Instruktioner

    Skala potatis och morötter. Skär potatisen i bitar. Slanta morötterna. Lägg potatisen och morötterna tillsammans i en kastrull.. Töm över vattnet. Salta och peppra. Koka ca 15 minuter. Töm bort det kokta vattnet. Lägg i smöret och pepparroten. Häll på mjölken och matlagningsgrädden. Stampa med potatisstamp till mos. Vispa med elvisp så att moset blir fluffigt. Strö gärna över lite hackkad persilja innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben