Soltorkade tomater

...vill du soltorka dina egna tomater? Här har du då ditt recept!

Ingredienser

  • 8-10 tomat
  • 1 msk örtsalt
  • 4 skalade vitlöksklyfta
  • 2 msk örtkryddor, torra, t ex dragon, persilja, basilika
  • Olivolja, extra virgine, så tomaterna täcks
  • Instruktioner

    1. Ugn: 60 grader.
    2. Dela tomaterna i fyra klyftor. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen ca 8 timmar. Vänd tomaterna någon gång under tiden.
    3. Beroende på hur saftiga tomaterna är kanske det behövs länge tid att få dem riktigt torra.
    4. Salta på tomaterna och lägg dem tillsammans med vitlök och kryddor i en glasburk med skruvlock. Häll på olja.
    5. Tomaterna håller i flera månader om oljan är bra och täcker tomter och kryddor.
    6. Blir ca 200 g.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Husman
    Visst är det härligt med riktigt svensk husmanskost? Det blir man a...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben